Projekat:

vora / Zajednički identiteti

Mesto:

Beograd (Srbija), 2017

Klijent:

Kolektiv Arhitekata

Tip:

Fotografije:

Nemanja Knezevic

Vora je arhitektonski studio iz Barselone koji je osnovan i do danas vođen od strane Pere Buil i Toni Riba, koji su obojica diplomirali na ETSAB-u, 2000. godine. Oni rade na projektima gradnje i urbanizma različitih veličina i tipologija. Kombinuju svoj profesionalni rad sa nastavom, kustoskim radom i kulturnim aktivizmom. Pristup koji vora ima prema dizajnu i procesu gradnje je istovremeno apstraktan i materijalan. Zainteresovani su za redukciju i materijalnost kao odgovor na sadašnje izazove. Takođe gaje interesovanje za tragove i znake prošlosti kao ostanak pamćenja, kao i za njihov uticaj na kolektivne identitete.

Njihovim izvedeni radovi dobili su nekoliko priznanja kao što su nagrade: “Archmarathon Award 2014”, “City of Barcelona Award 2013”, “AJAC 2012”, “Arquitectura + 2011”, “Bonaplata 2007”, i izabrani su u nekoliko izdanja “FAD Awards”, “ENOR”, “Spanish Architecture Biennale (BEAU)”, “European Biennial of Landscape Architecture”, “Bigmat Awards”, “The Plan Awards”, “Arquia/Próxima”.

Izlagali su na 14. i 15. Venecijanskom bijenalu arhitekture, u paviljonima Katalonije i Španije. Takođe njihov rad je izlagan na “Open Space Connection 2016″, “Barcelona Metropolitan Area – Métropole Lémanique” u Lozani, “Arquitectures en el Paisatge (architectures into the landscape) Catalonia 2000-2017”  i na nekoliko izdanja Evropskog bijenala pejzažne arhitekture.

* projekat je lična referenca, nastala tokom rada u organizaciji Kolektiv Arhitekata

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.